Smögen, here I come



Godmorgon.. Kan man säga. Iaf så idag sticker jag till Smögen och kommer hem på torsdag igen. Alltså blir det inget bloggande nu på ett tag.
Take care. 
 








Filmkväll

Jag kom nyss hem ifrån festivalen. Jag mådde inte alls bra så jag fick ta bussen hem. Men nu ska jag i alla fall sitta och mysa i soffan med en film. Myspys!
Återkommer imorgon.
Puss&Kram


Festivaldax!

Igår började den årliga Helsingborgsfestivalen. Jag åkte aldrig in i stan men nu drar jag iväg istället. Jag kommer ha en upermysigkväll med massor av musik och så vidare. 

Förresten, ni kan nu även maila mig ifall det är något ni undrar över. Maila på:


Dagens fynd



Framtid i Helsingborg hade loppis idag så jag stack dit för att fynda. Kläderna jag köpte var tänkt för att jag skulle sy om.

1. Blommig kjol har jag velat ha jättelänge. Hittade en på forever21 som jag tyckte väldigt mycket om... Ganska lik den jag fick betala 5 kronor för idag på loppisen.
2. Randig kjol. Vet egentligen inte varför jag köpte denna men på senaste tiden har jag fått ett rejält sjömansberoende... Mitt rum har jag dekorerat med småsten och snäckor och även mormor och morfars koloni, som jag blev ombedd att inreda för en vecka sen, ville jag ge ett havsstil. Kanske orsaken till att jag köpte skarfsen också.
3. Skarfs.
4. Två skärp. Jag älskar markerade midjor! Det är helt klart min grej. Så jag fyndade två skärp. Ett ganska brett, svart och ett lite smalare vitt. 
5. Åh, jag blev helt kär när jag såg denna askungensko! Den är ju så söt! Egentligen visste jag inte vad jag ville med denhär... Det enda jag visste var att jag behövde något till mitt nattduksbord. Så jag tänkte: "20 kronor? Det är ju ingenting! Kan ju lika bra köpa hem den och se hur det blir. Dessutom speglar den ju mitt intresse för mode."  

Allting blev så billigt som 70 kronor. Snacka om fynd ;)


Dagens outfit



Favvojackan på!

Jeansjacka - Second Hand
Svart långlinne - Gina Tricot
Ljust slitna jeansshorts - Second Hand
Svart väska - H&M i Dublin

Ven


Vi åkte till Ven igår och hade superdupermysigt. Cyklade, vad det kändes som, flera mil, tittade på underbara utsikter och fikade i gräset. Mamma ville så gärna ha några svartvita foton på mig och min lillebror, Simon, som hon kan hänga upp i köket och såhär blev resultatet.
Jag älskar dig Simon <3

Kramar från
 

Trasig sko VS Ny sko


Bland alla mina "high heels" i skohyllan så är ändå mina favoritskor ett par Converse. De är så lätta att gå i och ingen skoskav här inte. Dessutom kan man bära dem till nästa vad som helst.
För ett år sen köpte jag mitt allra först par, då för halva priset, och de har troget följt mig vart jag än har gått (nästan i alla fall). Men nu är de dock lite slitna så idag var jag inom en outlet-butik i Båstad och köpte ett par nya fräscha sådanna. Denna gången också för halva priset (350 kr).

Familjeutflykt i det gröna.

Åkte till Båstad idag för att kolla på min blivande skola. Gud så fint område! I can't wait. Det kommer bli superkojit :D
I alla fall så stack vi senare in på Norrvikens Trädgård som ligger i samma område. Här kommer lite bilder från dagen:


Jag sitter och solar bland prästkragarna.


Apelrydsskolan


Norrvikens Trädgård. Åh, asså dessa olika sorters trädgårdar! Så fint!


Kändes emellanåt som om man var i Japan. Så otroligt vackert!





En veckas uppehåll


Ja, jag har inte uppdaterat bloggen på en vecka på grund av att jag med familj har varit i vår stuga i Småland. Och där finns då inget som kallas internet eller ens dator... Så det fick bli ett litet uppehåll. Men nu är jag troligtvist tillbaka. Får se hur det blir med familjeutflykter i framtiden.
Kramar från Sofia

Get the look



Stjärnskottet Blake Lively är känd för att spela Serena Van i tv-serien Gossip Girl. Men också för hennes klädval. Här kan du sno hennes stil...
  1. Ursnygg och klassik blazer i svart/vitt från Smythe, net-a-porter, €629 
  2. Urläckra, faboulösa skor från Aldo,stylefinder för £60
  3.  Mörka jeans från forever 21, $29.80
  4. Vitt linne från forever 21, $8.90
  5. Svart och silvrigt nitarmband från chique för 159kr

Den vita blazern från Smythe, GE MIG NU!


Hej Snygging!



Mischa Barton är galet snygg i sin reklam för sina nya väskor som börjat säljas i John Lewis och Debenhems butiker i Storbritannien. Snyggt! 


Inspiration.



Förra veckan var jag och rota lite på min mormors vind och hittade ett urtjusigt, rött crêpe de chine tyg. Så nu hade jag tänkt sy något av det... En klänning tror jag det kommer bli eftersom jag bara älskar att sy klänningar. Enda problemet är att jag har så dålig fantasi just nu. Behöver lite inspiration.
Jag har skissat lite lätt men det känns ändå som om någonting saknas... Åh, ge mig lite inspiration snälla!

Badmode för alla plånböcker



Sommarens snyggaste val på stranden måste jag säga är baddräkten. Tråkigt bara att man själv ser ut som en korv i en ;P Här är i alla fall 6 ursköna baddräkter...

1. Sailorrandig baddräkt, cirka 340 kronor, Topshop.com.
2.
Mönstrad baddräkt, 149 kronor, Ellos
3.
Schackrutig baddräkt med dekorerande rosett, cirka 175 kronor, Delias.com.
4.
Blommig baddräkt, 249 kronor, Josefssons.
5.
  Randigt flerfärgad baddräkt, cirka 175 kronor, Delias.com.
6.
Leopardmönstrad baddräkt, cirka 1 950 kronor, Michael Kors/ Net-a-Porter.com.

Jamie Lynn visar upp sin dotter




Den 17-årige Jamie Lynn Spears har som ni kanske redan vet fått en dotter. Och nu visar hon upp den lille Maddie Briann för allmenheten i tidningen OK! magazine (by the way, whats up with her hair?! grått?)  Det känns fortfarande ganska sjukt att hon är så ung. Som om jag skulle bli gravid nu... usch nejnej! Ja, Lycka till då Jamie Lynn!

Tävling 2



Nu tävlar Catwalkqueen ut sin andra Goodie-bag.

Hörlurar från Pikmee, tamponger från Girlstuff, sminkkit från Yves Rocher, väska + portmonnä från IVANAHelsinki, halsband från TINTIN Style, bluepill, detoxplåster och hudkit från Bodystar, djuprengörande olja från Nea of Sweden.

Project Runway



Onsdagkvällarnas höjdpunkt är ju absolut Project Runway och igår var det Carmen som åkte ur programet när de skulle designa herrkläder. Gud så svårt det måste vara! Hela mitt liv har jag ägnat mig åt att sy klänninar. Endast klänningar! Det måste vara svårt att göra kavaj och allt vad det är.
Men i alla fall när jag var och kolla runt lite på internetet så såg jag vem som vinner hela PR4! Faktiskt en av mina favoriter :D
Vill du veta vem? Kolla då här!

Vem tycker du ska vinna?

Sorry!

Det har inte blivit något bloggande på hela tre dagar nu, och allt på grund av att blixten slått ner så att varken telefonen eller internetet funkade. Jag har i princip fått panik eftersom jag ville ju vara en trogen bloggare. Så nu vet ni i alla fall varför jag inte har bloggat på ett tag men nu är jag tillbaka!

Kramar från Sofia

Snygga jeansjackan



Igår när vi städa ur vår garderob så hittade jag mammas gamla jeansjacka från typ 80-talet och jag blev helt kär! Kombinerat med en söt klänning och det blev så snyggt!


Godislöfte


Det har inletts ett godislöfte i vår familj och från och med idag och ett halvår framåt får jag i princip inte äta någonting som innehåller socker. Inget godis, inga kakor, inga glassar, ingen läsk... Och om jag klarar det så finns det 1500 kronor att hämta ur mamma och pappas ficka. Sweet!


Sommarsöta klänningar









Åh dessa två helt underbara klänningar från Forever 21 skulle jag inte säga nej till!

Ny design

Nu har jag suttit i flera dagar med att fixa till en passande header och så blev den helt konstig när jag skulle klistra in den... :( Det är ett mellanrum mellan bilden och resten neråt... (?) + ett mellanrum mellan side och själva inläggen :( jag vet inte hur jag ska göra :(
Men i alla fall så är jag nu och framöver helt själv här för min "kompis" Sara har lämnat mig...
Jaja, Jag hoppas ni gillar den nya designen ändå!

Kramar från Sofia



Apelryd



Åh, YESYESYES!! Jag kom in på Apelryd i Båstad - Textil. Fick brevet igår och kan inte fatta det! Min första reaktion var AAAAAH!! Jag skrek så högt att grannarna utanför hörde och tittade sig omkring... HAHA! Men jag är så jäkla glad.. Tänk dig att vakna upp varje dag med denna utsikten utanför fönstret...! Hade jag aldrig trott. Så ialla fall så ska jag med familj ut och fira ikväll :D

Kramar från Sofia

Slingor ?



Som jag tidigare skrev så har jag slingat håret... Resultatet: INGET!! Såg precis ut som innan... Jag satt i 4-5 timmar (satt till och med med färgen i 20 minuter längre) och det fungerade inte. Det stör mig så mycket att man lägger ner pengar på något så funkar det inte...!  Jaja, Kanske inte meningen att jag ska ha slingor helt enkelt.

Kramar från Sofia

Solen är tillbaka!



Sommaren har äntligen kommit på riktigt för nu är solen framme igen!
Så därför tar jag min solskyddsfaktor och en bra tidning med mig ut i värmen.
Alltså inget bloggande idag från min sida...
Kramar från Sofia

Catwalkqueen tävlar ut



Jag är med och tävlar om en finfin Goodie-Bag med
Klänning från Chicy.se, dockor från Voodolls,
smink och presentkort från Care of Lena,
te från Mighty Leaf, nagelkit från Depend, halsband från Puss.

Här kan man vara med och tävlar, för dom som vill.

/Sofia